acasa   contact  

 

După faptă şi răsplata: Tinerii parohiei Greco-catolice “Adormirea Maicii Domnului” Strâmtura răsplătiţi

 

 
“După faptă şi răsplată” spune o veche zicală românească. Astfel, şi grupul de tineri din parohia Strâmtura  au fost răsplătiţi pentru contribuţia lor la organizarea şi desfăşurarea “Întâlnirii eparhiale a tineretului catolic”, desfăşurată în acest an în parohia noastră.
 
1
 
Răsplata, în sine, a constat într-o ieşire de grup în staţiunea Pârâul Rece, lângă Braşov, într-o zonă superbă, plină de obiective turistice. De altfel, scopul acestei ieşiri a fost acela de a petrece împreuna câteva zile de relaxare şi de a vizita câteva dintre obiectivele turistice importante ale ţării noastre. Excursia s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile cu prezenţa a 13 tineri însoţiţi de părintele paroh Vasile Codrea.
 
2
 
Prima zi propriu-zisă  a ieşirii a debutat cu celebrarea şi ascultarea sfintei liturghii urmată apoi de vizita la Castelul Bran, sau castelul lui Dracula cum mai este el denumit. Ziua a continuat cu vizita la Biserica Neagră din Braşov şi o scurtă plimbare prin Piaţa Sfatului. Câteva partide de bowling sau  biliard au fost soluţia ideală pentru a încheia într-o notă de bună dispoziţie prima zi a excursiei noastre.
 
3
 
7
 
A doua zi de vizite  am început-o din nou cu sfânta liturghie urmată apoi de vizitarea a două monumente naţionale, şi anume “Babele” şi “Sfinxul”. La o înălţime de aproximativ 2200 de metri pe platoul Bucegi am admirat lucrările naturii şi peisajele superbe ale Carpaţilor. Cel mai  impresionant şi impunător a fost, însă, ultimul obiectiv vizitat, şi anume Castelul Peleş, reşedinţa de vară a regelui Carol I de Hohenzoller. Fiecare element pus la punct până la ultimul detaliu, elementele de arhitectură şi prezentarea castelului de către ghidul nostru, cu tot ceea ce se petrecea în el ne-au lăsat pe toţi profund impresionaţi.
 
5
 
6
 
4
 
Nu am ratat ocazia ca în drum spre casă să vizităm şi vechea cetate a Sighişoarei, încărcată la rândul ei cu un aer şi un farmec aparte. Ne-am întors cu bucuria de a fi trăit împreună patru zile foarte frumoase pline de voie bună, dar şi cu regretul că orice lucru frumos se termină, inevitabil, mult prea repede. Rămâne doar speranţa că astfel de ieşiri nu vor rămâne singulare.